Het volksfeest carnaval wordt jaarlijks door miljoenen mensen intensief gevierd. Het gaat al eeuwenlang over van generatie op generatie. Kinderen groeien op met dit stuk folklore en geven het later weer door aan hun kinderen. Het is van groot belang dat we carnaval blijven vieren, maar minstens zo belangrijk is dat we het goed documenteren.

Carnaval blijft zich ontwikkelen, mede door de invloed van de commercie en de media. Tradities worden aangepast en nieuwe initiatieven worden ontplooid. Reden om eens goed te kijken naar het verleden, heden en de toekomst. Als basis voor ‘Hét Carnavalsboek, van lentefeest tot festival’ dient het standaard werk ‘Alaaf! Carnaval in Nederland en België’ uit 1984. Destijds gemaakt door drs. Theo Fransen en Gerrit Gommans. De eerstgenoemde is opnieuw betrokken bij de samenstelling van het boek. Zijn co-auteur is deze keer Sander Mattheijssen.

In 256 pagina’s wordt de huidige situatie van het carnavalsfeest in Nederland en Vlaanderen beschreven. Zeer interessant is het hoofdstuk over de toekomst. Door een grootschalig en uniek onderzoek onder carnavalsverenigingen is bekend geworden hoe zij de toekomst zien. Welke elementen blijven en wat gaat er de komende decennia veranderen?

Omslag Hét CarnavalsboekHet Carnavalsboek kopen
De kosten voor het boek, exclusief verzending, bedragen € 11,-. U kunt Hét Carnavalsboek bestellen door een mail te sturen naar info@blauwcommunicatie.nl met uw adresgegevens. U ontvangt van ons een bevestiging. 

Daarnaast is het boek ook online te koop op de volgende sites:
BOL.com
L1.nl 
Managementboek.nl

Het boek is in november 2014 uitgegeven door Wielaard Media i.s.m. BLAUW communicatie.

Sander is beschikbaar om een lezing te verzorgen over dit onderwerp. Neem contact op!